ØRRED MED FENNIKEL OG PERSILLESKY

 

TILBEREDNINGSTID: 20 MIN.

KOGE/STEGE TID: 35 MIN.

ANTAL PERSONER: 4 PERSONER

RÅVARER: ØRRED TIL 4 PERSONER

3 GULERØDDER

2 FENNIKEL

300 GR BLOMKÅL

300 GR. BRCCOLI

1 KÅLRABI

250 GR. SMØR

20 GR. PERSILLE

20 GR. DILD

1 CITRON

2 LAURBÆRBLADE

2 NELLIKER

SAUCE:

1½ DL. TØR HVIDVIN

1 BUNDT PERSILLE

SALT OG PEBER

2 DL. FLØDE

OPSKRIFT: Ørrederne skæret i filet, benene koges i 15 min i ½ ltr koldt vand til fiskefond. Gulerødder og kålrabi skæres i passende størrelse og koges kort op. Broccoli og blomkål skæres ud i buketter, squash skæres i passende størrelse og lægges sammen med de andre grøntsager i en pose formet af bagepapir smurt med smør.

Bages i ovnen ved 180 gr. I 15 min.

Fennikel koges til de stadig er lidt sprøde – ca. 4-6 min.

Ørrederne pocheres i en lage af fiskefond, hvidvin, 1 citronskive, lidt dild, 2 laurbærblade og 2 nelliker.

Ørrederne må ikke dækkes mere end halvt.

SAUCE:

Lagen fra pocheringen af fisken og 1 dl. Hvidvin koges lidt ned, tilsættes så fløden, og bringes med maizena til passende konsistens. Den hakkede persille kommes i, saucen blendes og smages til med salt og peber.

TIPS: Serveres med ris.