ØRRED AU FOUR

 

TILBEREDNINGSTID: 15 min.

KOGE/STEGE TID: 35 min.

ANTAL PERSONER: 5 PERSONER

RÅVARER: 1 HEL ØRRED A 2-2½ KG. ELLER 5 PORTIONSØRRED

200 GR VILDE RIS

2 SPSK. COGNAC

250 GR. FRISKE GRØNTSAGER (ÅRSTIDENS)

250 GR SKALDYR/BLØDDYR-musling/krabbeklør/blæksprutte

250 GR SMØR

1 KNSP REVET MUSKATNØD

KØRVEL

OPSKRIFT: Ørreden Renses og smøres med vindruekerneolie. Bages i for opvarmet ovn i 35 min. V/ 180 gr.

Kammuslinger, krabbeklør og blæksprutter i lige store stykker dampes i smør med kørvel, muskatnød, salt og peber i ca. 5 min.

Små blandede grøntsager koges let, vandet hældes fra. Tilsæt smør og kog let videre til smørret bliver jævnt.

De vilde ris koges med salt i ca. ½ time. Herefter stænkes med cognac og lidt olie.

TIPS: Anretning: ørreden anrettes på fad med skiftevis bløddyr og skaldyr, ris og grøntsager. Server smørret fra grøntsagerne i saucekande.