KOGT LAKS

 

TILBEREDNINGSTID: 40 MIN.

KOGE/STEGE TID: 15 MIN.

ANTAL PERSONER: 4 Personer

RÅVARER: 4 SKIVER LAKS

2 CITRONER

KOGELAGE

2 L VAND

2 SPSK SALT

1 DL. EDDIKE

2 SKIVEDE CHALOTTELØG

1 LAURBÆRBLAD

10 HELE PEBERKORN

1 SKIVE GULEROD

3 STILKE PERSILLE

OPSKRIFT: Bland ingredienserne til kogelagen, kog i 15 min. og lagen køles af.

Læg lakseskiverne på rist i gryden eller i et stykke gaze, som går op over grydens kant. Hæld kogelagen over, varm op til grænsen af kogepunktet og lad fisken trække til den er mør.

Træk den op ved hjælp af rist eller gaze og læg den på et varmt fad. garner med citron-snitter.

TIPS: Serveres med pillede kartofler, hollandaise sauce. Evt. smør-dampede champignons.