FISKESUPPE

 

TILBEREDNINGSTID: 1 time inkl. kogetid.

KOGE/STEGE TID:

ANTAL PERSONER: 4-6 personer

RÅVARER: 2 dl. hvidvin, 4 fint hakkede løg, 1 knivspids safran,salt,1,2 l fiskebouillon, 5 dl. piskefløde.

1 dl. hvidvin, 2 dl vand, 2 løg, 5 peberkorn, 500 gr. torskefilet eller 250 gr. torskefilet og 250 gr. laks/ørred.

500 gr. broccoli i små buketter, 3-4 gulerødder i tynde skiver, 1-2 porer i tynde skiver.

OPSKRIFT: Hvidvin, hakkede løg og safran blandes i en gryde og koges ind til ca. det halve. Fløde og fiskebouillon kommes ved, og koger ved svag varme til suppen begynder at tykne. Smages til med salt.

Grøntsagerne koges næsten møre i en gryde for sig.

Fisken skæres i tern på 2x2 cm, og koges ca. 5 min i lage af hvidvin vand, løg og peberkorn. Herefter tilsættes den suppen, sammen med grøntsagerne.

TIPS: Serveres med flutes og kold hvidvin.