GRATINERET HAVØRRED

 

TILBEREDNINGSTID: 20 MIN.

KOGE/STEGE TID: 15 MIN. V 200 GR.

ANTAL PERSONER: 4 Personer

RÅVARER: 1 KG HAVØRRED FILET

2 DL. TØR HVIDVIN TIL DAMPNING

20 GRØNNE OLIVEN

SALT OG PEBER

SAUCE

300 G CHAMPIGNON

25 GR. SMØR

2 DL. PISKEFLØDE

4 FLÅEDE TOMATER

1/2 RØD PEBER

HVIDVINEN FRA DEN DAMPEDE FISK

SALT OG PEBER

GRATINERINGEN

50 GR. REVET OST ELLER RASP.

OPSKRIFT: Havørreden fileters og lægges i et ildfast fad. Hvidvinen hældes over fisken, der krydres med salt og peber og tilsættes itu skårne grønne oliven.

Når fisken er færdig, sauteres champignonerne i fedtstoffet.

Melet drysses i, og man spæder med hvidvin fra den dampede fisk. Fløden tilsættes, og det hele får et let opkog.

De flåede tomater og rød peber i skiver tilsættes. Smag til med salt og peber.

Filetterne lægges i et rent fad. Saucen hældes over. Ovenpå drysses ost og eller rasp og retten gratineres ved 200 gr. i 15 min.

TIPS: Pyntes med flåede tomater og serveres med flutes eller hvide kar-

tofler.