RØD FISKESUPPE

 

TILBEREDNINGSTID: 10 MIN

KOGE/STEGE TID: 20 MIN

ANTAL PERSONER: 4 PERSONER

RÅVARER: 500 GR TORSKEFILET

150 GR REJER

SUPPEN:

3/4 L VAND

2 STORE GULERØDDER

1 PORER

1 STORT LØG

1-2 FED HVIDLØG

1 SPSK. OLIVENOLIE

½ TSK TØRRET TIMIAN

1 DS FLÅEDE TOMATER

1 FISKEBOUILLONTERNING

1/4 TSK CAYENNEPEBER

OPSKRIFT: Start med at sætte 3/4 l vand til suppen over at koge. Skær gulerødder og porer i tynde skiver. Hak løget groft, og pres hvidløget gennem en hvidløgspresser. Svits grøntsagerne i en tykbundet gryde med hvidløg og timian ca. 2 min. Tilsæt de hakkede, flåede tomater, det kogende vand og fiskebouillon terningen. Lad det koge 5 min.

Skær fisken i 3 cm brede strimler, medes suppen koger. Tilsæt fisken, bring suppen til kogepunktet og tilsæt rejerne. Tag straks gryden af varmen og smag til med salt og lidt cayennepeber.

TIPS:

Serveres med groft brød

OPSKRIFT FRA: Per Lion Jørgensen