HAWAI-ØRRED

 

TILBEREDNINGSTID: 15 MIN

KOGE/STEGE TID: 25 min ved 200 gr.

ANTAL PERSONER: 4 PERSONER

RÅVARER: 1 ØRRED STOR NOK TIL 4 PERSONER

1 LØG

200 GR CHAMPIGNON

2 TOMATER

2 FED HVIDLØG

2-3 SPSK. HAKKET PERSILLE

1 CITRON

ANANAS

100GR RISTEDE MANDELSPLITTER

100 GR MUSLIGER

100 GR REJER

2½ DL TOMATJUICE

3 DL RIS

2½ DL. FLØDE

OPSKRIFT: Løggene pilles og hakkes fint. Champignonerne vaskes og skæres pænt. Ananassen skæres i små stykker og dryppes af. Friske muslinger gøres rene og koges. I tomaterne skæres et kryds, og de lægges i kogende vand et kort øjeblik, til skindet har sluppet kødet. Tomaterne halveres og kernerne fjernes. Skæres i små terninger og stilles koldt.

Persille vaskes og hakkes. Løg, champignon og ananas brunes nu i en gryde. Deles i to portioner. I den ene portion kommes tomaterne. Den anden jævnes med fløde og smørmelbolle. Når den har den ønskede konsistens, kommes rejer og muslinger i.

Ørreden halveres og rengøres. Smøres med persille og hvidløg og trækker i fem min. De brunede løg og champignon, ananas og tomat fyldes i ørreden, som samles og lægges i folie. Steges i ovn i 25 min ved 200 gr.

Risene koges i 2½ dl. vand. Rør hyppigt, så de ikke brænder på.

OPSKRIFT FRA: Jeanette og Carsten, EUC-Aabenraa.

(Sportsfiskeren)