MASKERET HAVØRRED:

 

TILBEREDNINGSTID: CA. 20 MIN.

KOGE/STEGE TID: 55 MIN. I 180 GR. FORVARMET OVN.

ANTAL PERSONER: 6 Personer

RÅVARER: HAVØRRED/LAKS PÅ 2 KG

50 GR. SMØR

2 SPSK HAKKET LØG

1 BUNDT DILD

SALT OG PEBER

CHAMPIGNONSAUCE:

1 KG. CHAMPIGNON

30 GR. SMØR

3 DL. MÆLK

3 TOP SPSK. MAIZENAMEL

250 GR. 38% CREME FRAICHE

SAFTEN AF ½ CITRON

SALT OG PEBER

OPSKRIFT: Fisken renses, tør fisken og læg den i et velsmurt ildfast fad.

Drys fisken med 2 spsk. hakkede rå løg, frisk dild kviste og 50 gr.

smør. Salt og peber fordeles på fisken. Fadet dækkes med aluminiumsfolie og sættes i ovnen i 55 min. Skind og ben fjernes når fisken er afkølet. Fiskekødet lægges i ovnfast fad og skyen an-

vendes til sauce.

SAUCE:

Champignon dampes møre i 30GR. smør, hældes i en sigte og væden blandes med fiskefonden samt halvdelen af mælken i en passende gryde. Maizena-melet udrørt i resten af mælken tilsættes

når gryden koger. Skal koge i et par min. Cremefraiche, salt, peber og citronsaft tilsættes. Når saucen opnår en blød konsistens

tilsættes champignon, og saucen får et let opkog.

Stuvningen hældes over fisken i et jævnt lag og sættes i ovnen ved 150 GR.

TIPS: Serveres varmt med ny pillede kartofler.