LAKS/RØDTUNGE I PAKKER

 

TILBEREDNINGSTID: 1-1 1/2 TIME

KOGE/STEGE TID: 20-30 MIN. I OVN V/200 GR.

ANTAL PERSONER: 4 Personer (8 Pakker)

RÅVARER: PAKKERNE:

500 GR. LAKS/HAVØRREDFILET

500 GR. RØDTUNGE/FISKEFILET’ER

4 GULERØDDER, 2 PORRER, 1 SELLERI/PASTINAK

PERSILLESMØR OG 1 CITRON, SALT/PEBER

SOVSEN:

1 FLASKE TØR HVIDVIN

PORRERTOPPE, 1 GULEROD, LAURBÆRBLADE

3/4 L PISKEFLØDE

FISKEBEN (ALTERNATIV fiskebouillon)

OPSKRIFT: PAKKERNE:

Grøntsager snittes fint og blancheres 2 min. Fisken skæres i tern på 2x2 cm. De pakkes i bagepapir lagvis med grøntsagerne Der lægges en skive persillesmør i toppen og dryppes med citron.

Pakkerne lukkes tæt. (Ligesom bageren indpakker flødekager)

Husk salt og peber.

SOVSEN:

Fløden koges tyk (tager ca. 30-45 Min.)

Fiskefond laves af hvidvin, porrer toppe, gulerødder, fiskeben, laurbærblad (koges max 20 min.) Fonden sies og koges herefter ind til ca. 1/3 eller 1/2 delen. ( ca. 5-10 min.) Herefter kommes den i den tykke fløde.

TIPS: Serveres med bagte kartofler og lynsvitsede grøntsager(porer og gulerødder snittet fint)

Klip et hak i bunden af hver pakke når den er færdig, og lad den dryppe af på en rist over vasken, inden servering.